Potpredsjednik Vlade: Vlada teži ravnomjernom hrvatskom gospodarskom razvoju

Za službena posjeta Međimurskoj županiji danas je potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavio je da Vlada teži ravnomjernom hrvatskom gospodarskom razvoju, a tomu cilju uvelike pridonose ulaganja u poduzetničke zone

ČAKOVEC, 9. veljače 2007. (Hina) - Za službena posjeta Međimurskoj županiji danas je potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavio je da Vlada teži ravnomjernu hrvatskom gospodarskom razvoju, a tomu cilju uvelike pridonose ulaganja u poduzetničke zone.

Potpredsjednik Vlade pohvalio je nastojanja lokalnih vlasti u Međimurju jer, kako je rekao, najsjevernija hrvatska županija prepoznala je potrebu razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

"Zadnjih nekoliko godina raznim poticajima mjerodavnih ministarstava u malo i srednje poduzetništvo u Međimurju, uz dodjelu državnog zemljišta, iz državne je blagajne uloženo 15-ak milijuna kuna", istaknuo je. Ocijenio je i da je hrvatski sjever "perjanica gospodarskog razvoja države".

Potpredsjednik Vlade Polančec za današnjeg boravka u Međimurju otvorio je novi poslovno-proizvodni pogon tvrtke "Sobočan Interijeri" u Murskom Središću i proizvodnu halu tvrtke "Pekare Cvek". Obišao je i industrijsku zonu u Prelogu i ondje se susreo s uspješnim poduzetnicima iz poduzeća Domet d.o. o. i "Šestan Busch".

Posjet Međimurju završio je sudjelovanjem na javnoj tribini "Gospodarstvo i pravci razvoja - izvozna ofenziva".

Osim 300-ak međimurskih poduzetnika i obrtnika dočekali su ga svi sindikalni povjerenici uključeni u hrvatski Sindikat tekstila, obuće, kože i gume kako bi izrazili nezadovoljstvo odbijanjem interpelacije, koju je zatražio saborski Klub regionalnih stranaka zbog, kako kažu, lošeg stanja u tekstilnoj i obućarskoj industriji.

Ministar Polančec tekstilnim je sindikalistima obećao sastanak u svom uredu sredinom idućeg tjedna kako bi razgovarali o otvorenim pitanjima.

Na zamolbu novinara da komentira interpelaciju u kojoj Klub regionalnih stranaka proziva Vladu zbog lošeg stanja u tekstilnoj i obućarskoj industriji, ministar Polančec je rekao kako je interpelacija "tragikomična" jer i on osobno i ministar gospodarstva Branko Vukelić ulažu velike napore u razvoj svih vrsta proizvodnje pa tako i tekstilne.



Pisane vijesti