Potpredsjednik Uzelac posjetio obrovački kraj

OBROVAC, 14. travnja 2008. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac sa suradnicima danas je za posjeta obrovačkom kraju s lokalnim, gradskim i županijskim dužnosnicima razgovarao o konkretnim programima za oživljavanje toga kraja.

"Obrovac i okolica postali su metafora promašenih ulaganja u prošlosti, no to više nije tako. Regionalni razvoj preduvjet je općeg razvoja, pa tako i oživljavanja povratničkih područja, a u obrovačkom kraju potiče se oporavak poljoprivrede, stočarstva i gradnja infrastrukture", kazao je Uzelac. Dodao je da će se ubuduće bivše osnovne škole na tom području prenamijeniti u odjele u kojima će se obrazovati odrasli po programu cjeloživotna učenja.

Uzelac je Obrovac naveo kao grad primjer u gradnji dobrih međunacionalnih odnosa između Srba i Hrvata. "Stanje i česte sukobe u Benkovcu ne bih komentirao, ali zahvaljujući ljudima koji vode lokalnu politiku u Obrovcu toga nema. I zato bih Obrovac istaknuo kao primjer koji trebaju slijediti i druga mjesta u izgradnji dobrih međunacionalnih odnosa", odgovorio je Uzelac na novinarsko pitanje o čestim sukobima Hrvata i Srba u benkovačkoj općini.

Obrovački gradonačelnik Ante Župan istaknuo je da je vrlo zadovoljan sastankom te najavio kako će grad Obrovac, Zadarska županija i Vlada u obrovački kraj uložiti oko 20 milijuna kuna u obnovu mosta u Žegaru koji je i spomenička baština jer je izgrađen još u tursko doba. Tu je uvrstio i gradnju četiri kilometra duge ceste od Krupe do Golubića te pročišćivača rijeke Zrmanje.

Po Županovim riječima država je za razvoj stočarstva osigurala i poticaje za ovčarstvo i kozarstvo, što je tradicija obrovačkog kraja, a uskoro će i Obrovac, poput Benkovca, dobiti svoj stočni sajam.

Uzelac je sa suradnicima u Žegaru posjetio školu te razgledao most koji treba obnoviti, a posjetio je i punionicu vode u Krupi.



Pisane vijesti