Potpredsjednik Vlade Branko Grčić na Hrvatskoj investicijskoj radionici u Monaku

Slika /Vijesti/2015/ožujak/3 ožujka/Grcic-FOTO.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, u pratnji Joška Klisovića, zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova i Damira Novinića, direktora Agencije za investicije i konkurentnost, danas boravi u radnom posjetu Kneževini Monako. 

Nakon sastanka s Michelom Rogerom, državnim ministrom Kneževine sudjelovao je na „Hrvatskoj investicijskoj radionici“  u suorganizaciji monegaške Komore za gospodarski razvoj. Radni posjet organiziran je uz  podršku Jeana Kerwata, počasnog konzula Republike Hrvatske u Monaku.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i državni ministar Michel Roger razgovarali su o unaprjeđenju hrvatsko-monegaških odnosa, s naglaskom na gospodarskoj suradnji, te je predloženo potpisivanje Sporazuma o suradnji na području gospodarstva, kulture i sporta.

Na „Hrvatskoj investicijskoj radionici“ potpredsjednik Vlade Branko Grčić i članovi izaslanstva razgovarali su s predstavnicima strukovnih udruženja monegaške Komore za gospodarski razvoj. Sudjelovale su tvrtke iz područja turizma, brodarstva, građevinarstva, obnovljivih izvora energije i farmaceutike.
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izvijestio je o aktualnim gospodarskim prilikama u Hrvatskoj, prioritetnim gospodarskim projektima, napretku u provedbi gospodarskih reformi, unaprjeđenju investicijske klime, kao i o očekivanjima Vlade Republike Hrvatske od stranih ulagača. S pojedinim tvrtkama potpredsjednik Vlade Branko Grčić i članovi delegacije održali su i zasebne sastanke o mogućnostima ulaganja i poslovanja u Republici Hrvatskoj.

Pisane vijesti | Priopćenja