Potpredsjednik Vlade Grčić na svečanom polaganju kamena temeljca za Biocentar

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sudjelovat će na svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju "Inkubacijskog centra za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije – Biocentar“, u srijedu, 21. studenog 2012. godine, u 13.00 sati, u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj (dvorana 1), Borongajska cesta 83f, u Zagrebu.

Prisutnima će se uvodno obratiti potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ravnatelj agencije BICRO Hrvoje Meštrić te voditeljica IPA službe za pregovore o pristupanju u Europskoj komisiji Elena Grech.

Uslijedit će projekcija 3D video filma 'BIOCentar' te odlazak do gradilišta inkubacijskog centra gdje će se položiti kamen temeljac u 14.10 sati.

BIOCentar, prvi inkubacijski centar u regiji, vrijedan je ukupno 140 milijuna kuna, a financira se iz IPA programa, komponente IIIc – Operativni program za regionalnu konkurentnost.

Malim i srednjim poduzećima u razvoju iz područja bioznanosti i biotehnologije, centar će pružiti potrebne uvjete za rad i to u smislu infrastrukture, inkubacijske podrške, transfera tehnologije, obrazovanja i umrežavanja.



Najave