Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić na Cipru

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sudjelovat će na Neformalnom sastanku europskih ministara zaduženih za kohezijsku politiku u utorak, 6. studenog 2012. godine, u Nicosiji na Cipru.

Na sastanku ministara bit će riječi o učinkovitosti aktualne Kohezijske politike te načinu upravljanja ciljevima i sredstvima iste na razini Europske unije. Europska komisija osmislila je nove tehnike i instrumente koje bi trebale doprinijeti većoj efikasnosti i konkretnijim rezultatima investicija kroz strukturne i Kohezijski fond za iduću financijsku perspektivu, a cilj sastanka je konstruktivna rasprava i prijedlozi o implementaciji istih.

Potpredsjednik Grčić sudjelovat će u raspravi o financijskom paketu 2014-2020 te prezentirati hrvatske stavove o istom. Također, predstavit će načine prilagođavanja hrvatske administrativne strukture te usklađivanja nacionalne s politikom Europske unije u smislu kohezije i regionalnog razvoja.

Osim nadležnih ministara, na neformalnom susretu sudjelovat će i povjerenik Europske unije za regionalnu politiku Johannes Hahn, zamjenik ministra europskih poslova predsjedavajuće zemlje Cipra Andreas D. Mavroyiannis te predsjednica Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta Danuta Hubner.



Najave