Potpredsjednik Vlade: Idući tjedan pred Vladom model za nastavak privatizacije HT-a

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio je danas da bi se pred Vladom idući tjedan trebao naći model nastavka privatizacije HT-a.

ZAGREB, 10. ožujka 2006. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec najavio je danas da bi se pred Vladom idući tjedan trebao naći model nastavka privatizacije HT-a.

Model nastavka privatizacije, odnosno strateške opcije predlaže konzultantska kuća JP Morgan, koja je, temeljem već ranije potpisanog ugovora, investicijski savjetnik Vlade za nastavak privatizacije HT-a.

Pri kraju je definiranje toga modela i sljedeći tjedan trebao bi biti pred Vladom, najavio je Polančec u izjavi novinarima u Banskim dvorima.

Tada bi se definarao i novi ugovor s konzultantskom kućom JP Morgan o načinu buduće suradnje. Naime, objašnjava Polančec, ako se Vlada usuglasi s modelom koji predlaže JP Morgan s tom bi se kućom sklopio i novi ugovor.

Tim bi pak ugovorom bilo definirano obavljanje novog due dilligancea, davanja procjene vrijednosti HT-a, prijedlog modela prodaje sedam posto dionica HT-a pod povoljnijim uvjetima bivšim i sadašnjim zaposlenicima, te u slučaju prodaje strateškom partneru sudjelovanje u pregovorima i kasnije definiranje ugovora o kupnji.

Naknada u slučaju prodaje strateškom partneru definirala bi se u postotku od same transakcije, kaže Polančec.

Tvrdi pritom da bi to bio najniži postotak za takvu financijsku uslugu, ne samo u Hrvatskoj nego i u zemljama regije, uključujući Bugarsku i Rumunjsku.

Koliki bi se paket dionica mogao prodati strateškom partneru Polančec danas nije želio reći, upućujući da će detalji biti poznati sljedeći tjedan, kada bude poznat i model daljnje privatizacije.



Pisane vijesti