Potpredsjednik Vlade Medved u Čazmi: Najveći prioritet su nam ljudi

Slika /Vijesti/2022/09 rujan/15 rujna/HN20220915697596.JPG

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved posjetio je Čazmu nakon što je to područje u popodnevnim satima poharalo snažno nevrijeme te rekao da su prioritet prvenstveno ljudi koje treba zbrinuti i izmjestiti iz oštećenih objekata i da su sve vladine službe na raspolaganju građanima.

"Zaštiti ćemo kuće koje su izgubile krovove, a važno je djelovati brzo zbog najave novih padalina jer je sljedećih dana najavljena velika ciklona”, istaknuo je potpredsjednik Medved.

Zahvalio je službama koje su pravovremeno intervenirale te dodao da su sve službe Vlade na raspolaganju građanima Čazme, ali i drugih mjesta pogođenih današnjom nepogodom. Dodao je i da je u posljednjih godinu dana, nažalost, zabilježeno više nepogoda u kojima su morali intervenirati, a da se ova današnja u Čazmi čini se najvećom.

U Čazmu su stigli i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Razmjeri štete tek se trebaju detaljno utvrditi

Ministar Paladina je rekao da je prema prvim procjenama 30-ak kuća ostalo bez krovova te dodao da je ozlijeđena jedna djevojčica koja je prevezena u Klaićevu bolnicu.

Kako je kazao, razmjeri štete tek se trebaju detaljno utvrditi, a nakon toga će se na razini Vlade odrediti mjere pomoći.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić rekao je kako će svakako proglasiti elementarnu nepogodu, da je Čazma stradala najviše, a zabilježene su i velike štete na području grada Grubišnog Polja i općine Berek, a moguće i u još nekim općinama i gradovima te županije. Zahvalio je Vladi Republike Hrvatske na stavljaju svih resursa na raspolaganje.

Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti | Tomo Medved