Potpredsjednik Vlade Milošević u Frankfurtu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Domagoj Milošević boravio je u radnom posjetu u Frankfurtu, SR Njemačka na sastanku sa njemačkim ulagačima.

Nakon posjeta središnjici Deutsche Bank AG i susreta sa g. Juergenom Fitschenom, članom uprave Deutsche bank AG, u pratnji Veleposlanika SR Njemačke u RH, g. Berndta Fischera, sudjelovao je na radnom ručku s predstavnicima renomiranih njemačkih tvrtki SIEMENS, RWE, DEUTSCHE BAHN i TUI AG, na kojem se razgovaralo o mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku.

Svi sugovornici složili su se oko velikog ulagačkog potencijala u Republiku Hrvatsku, kao i važnosti unapređenja ulagačke klime, te su prepoznali napore koja Vlada RH ulaže u uklanjanje prepreka ulagačima i poticanje novog investicijskog ciklusa u svrhu što bržeg gospodarskog oporavka.

Nakon radnog ručka održani su individualni sastanci sa predstavnicima prisutnih njemačkih kompanija te su razmatrani konkretni projekti i mogućnosti za ulaganja u pojedinim sektorima, s posebnim naglaskom na interes i mogućnosti za ulaganje u području energije i infrastrukture.



Pisane vijesti