Potpredsjednik Vlade Mimica primio potpredsjednicu Vlade Republike Kosovo Tahiri

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_potpredsjednicu_vlade_republike_kosovo_tahiri.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je Editu Tahiri, potpredsjednicu Vlade Republike Kosovo.

Sugovornici su ocijenili bilateralne odnose vrlo dobrima te potvrdili zajedničku želju za daljnjim unapređenjem suradnje.
Razmijenjena su mišljenja o aktualnoj situaciji na prostoru jugoistočne Europe. Potpredsjednik Vlade Mimica naglasio je strateški interes Republike Hrvatske za ulaskom zemalja jugoistočne Europe u Europsku uniju. Istaknuo je spremnost Hrvatske na nastavak pune potpore Kosovu i ostalim zemljama regije u njihovim reformskim naporima, posebice u obliku prenošenja iskustva iz euroatlantskih integracijskih procesa te izgradnje državnih institucija, a s ciljem postizanja dugoročne stabilnosti na prostoru jugoistočne Europe.
Sugovornici su izrazili uvjerenje kako će ulazak Hrvatske u Europsku uniju pridonijeti jačanju sveukupne suradnje dviju zemalja, a posebice je izražen interes za daljnjim razvojem gospodarske suradnje.




Pisane vijesti