Potpredsjednik Vlade Mimica primio švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_svedskog_ministra_vanjskih_poslova_carla_bildta.jpg

Potpredsjednik Vlade RH za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica sastao se danas s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Švedske Carlom Bildtom.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo postignutom visokom razinom bilateralnih odnosa te najavili i daljnje učvršćivanje odnosa dviju zemalja, posebice u gospodarskom smislu.
Carl Bildt naglasio je da Kraljevina Švedska čvrsto podupire europski put Hrvatske te vjeruje da će i hrvatski građani na skorom referendumu podržati ulazak RH u Europsku uniju. Također, Bildt je iznio uvjerenje da će Hrvatska kao članica Unije biti vrlo važna kao spona između europskih zemalja i ove regije te igrati ključnu ulogu pri daljnjoj stabilizaciji regije. Sugovornici su se složili da bi Švedska mogla biti jedna od prvih zemalja Europske unije koja bi ratificirala Pristupni ugovor čime bi se nadogradila dosadašnja dobra suradnja između dvije zemlje.




Pisane vijesti