Potpredsjednik Vlade Mimica s povjerenikom EK za poljoprivredu Cioloşom

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je Daciana Cioloşpovjerenika za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisijkoji boravi u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Potpredsjednik Vlade Mimica i povjerenik EK Cioloş razmijenili su mišljenja o glavnim aspektima aktivnosti Hrvatske u području poljoprivrede i ruralnoga razvoja tijekom nadolazećeg razdoblja, a do stupanja Hrvatske u članstvo Europske unije.

Naglašena je važnost pravovremene i sveobuhvatne pripreme za punu provedbu Zajedničke poljoprivredne politike u Hrvatskoj, posebice u dijelu akreditacije i sustava upravljanja za izravna plaćanja te uređenja tržišta, kao i potreba održavanja kontinuiteta i stabilnosti administrativnih kapaciteta.

Potpredsjednik Vlade Mimica prenio je važnost koju Hrvatska pridaje ruralnom razvoju i restrukturiranju poljoprivrednog sektora, te je najavio aktivan i konstruktivan angažman Hrvatske u okviru rasprave o najavljenoj reformi Zajedničke poljoprivredne politike.



Pisane vijesti