Potpredsjednik Vlade Ostojić: Na registarskim oznakama vozila ostaje hrvatski grb

Slika /Vijesti/2015/travanj/9 travanj/Ostojic-WEB.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je u Banskim dvorima, nakon sjednice Vlade, izjavio da će na registarskim oznakama vozila ostati hrvatski grb, ali će biti dodane oznake Europske unije. Slovne oznake gradova također ostaju.

„Mi smo kroz dugo razdoblje, skoro dvije godine, upravo ne želeći lomiti preko koljena odluku o tome kako će izgledati registarske oznake, razgovarali sa zainteresiranom javnošću, konzultirali struku, razgovarali sa svima onima koji su zaista stručnjaci za taj dio posla, zatim slušali građane i pitali ih za mišljenje i na kraju napravili natječaj za izbor registarskih oznaka“, kazao je potpredsjednik i podsjetio da su, po izboru struke, bila nagrađena tri rješenja, od kojih nijedno nije uključivalo hrvatski grb. Međutim, potpredsjednik je kazao da je odlučeno da na registarskim oznakama ostaje hrvatski grb, ali će biti dodane oznake Europske unije, a  oznake gradova također ostaju, s time da oni koji ne žele slovnu oznaku grada, mogu odabrati takvo rješenje.  Potpredsjednik Ostojić dodao je i da nikome nije palo na pamet da dira nacionalne simbole te da je natječaj bio koristan zbog svih ostalih detalja. “Radit ćemo to sad s našim fontom, u domaćoj proizvodnji, a ne više kod drugoga“, istaknuo je potpredsjednik.

Novinari su potpredsjednika upitali i za nabavu vozila u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. godine, za što je Vlada na današnjoj sjednici dala suglasnost Ministarstvu unutarnjih poslova. „Nacionalni program ispunjava svoju svrhu te je nabavka novih automobila, kao i otkup namjenskih vozila nakon leasinga, konkretno cisterne za vozila i sanitetskog vozila, ispravan put. Svako ulaganje u opremu policije je izuzetno važno i dobro za sigurnost građana“, rekao je potpredsjednik Ostojić.
 

Pisane vijesti | Govori i izjave