Potpredsjednik Vlade Petrov: Nitko ne može niti negira zločine ustaškog režima

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/11 travnja/DSC_1360.jpg

„Nije mi jasno zbog čega se događaju ovakve podjele u hrvatskom društvu jer one zaista nisu dobrodošle“, kazao je potpredsjednik Vlade Božo Petrov, istaknuvši da sada pate žrtve Jasenovca.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Božo Petrov danas je u izjavi za medije ocijenio dobrim razgovor s posebnim izaslanikom za pitanja Holokausta Državnog tajništva Sjedinjenih Američkih Država Nicholasa Deana i izaslanstvom Svjetske židovske organizacije za restituciju. Dodao je da će se već postojeća suradnja nastaviti. „Otvorene su teme koje su postojale prije osam godina. Nismo opterećeni različitim podjelama i mislim da ćemo to u ovoj Vladi moći još učinkovitije riješiti“, rekao je.
 
Osvrnuo se i na nedolazak predstavnika židovske i srpske nacionalne manjine u Jasenovac. „Nije mi jasno zbog čega se događaju ovakve podjele u hrvatskom društvu, po starim obrascima, jer one zaista nisu dobrodošle“, kazao je potpredsjednik Vlade. Istaknuo je da sada pate žrtve Jasenovca. „Ne želim da se živi dijele nad mrtvima. Nitko ozbiljan u Vladi i hrvatskom društvu ne može negirati niti negira zločine ustaškog režima niti relativizira njegov zločinački karakter“, kazao je, naglasivši da se sve razmirice i razmimoilaženja mogu riješiti razgovorom i dogovorom te da budućnost treba graditi na porukama iz prošlosti.
 
Na kraju, ponovio je potpredsjednik Vlade Petrov da ovakve podjele nisu poželjne i dobrodošle niti se njima stvara stabilna klima hrvatskog društva.
 

Pisane vijesti