Potpredsjednik Vlade Polančec otvorit će jubilarni sajam "MESAP" 2008.

Zagreb – Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec sa suradnicima, sutra, u petak, 13. lipnja 2008. godine, u 11.00 sati, otvorit će jubilarni, deseti po redu sajam poduzetništva „MESAP 2008“, u Nedelišću, Marčec Josipa 27.

Inače, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva pokrovitelj je ove najveće gospodarske izložbe u Međimurskoj županiji na kojoj se očekuje oko 400 izlagača iz Hrvatske ali i iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Njemačke. Očekuje se kako će sajam, koji se ove godine održava u novim sajamskim dvoranama, odnosno specijalizirane izložbe poduzetništva, vina i vinarske opreme te stočarsku izložbu posjetiti oko 30.000 ljudi.

Isti dan, sutra, 13. lipnja 2008. godine, u 13.30 sati u Nedelišću, u sajamskim prostorijama MESAP-a (dvorana u prizemlju) potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva , rada i poduzetništva Damir Polančec sa suradnicima predstavit će projekte poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2008. godinu poduzetnicima Međimurske županije.

Naime, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva radi što uspješnije realizacije i provođenja Programa i Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2008.godinu organizira prezentaciju projekata za poduzetnike po županijama. U ovoj godini za projekte i sredstva poticanja malog i srednjeg poduzetništva predviđeno je 351 milijun kuna, od toga za konkurentnost i inovacije 89 milijuna, obrazovanje u poduzetništvu 8 milijuna, poticanje regionalne konkurentnosti 118 milijuna kuna, te poticanje razvoja obrta 12 milijuna kuna. Predviđena sredstva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za ove projekte veća su za 35 posto od prošlogodišnjih, a kada se dodaju financijska sredstava za ove projekte u drugim ministarstvima, proračunska sredstva uvećana su za 50 posto.



Najave