Potpredsjednik Vlade Polančec predvodi izaslanstvo u posjetu Ruskoj Federaciji

Zagreb – Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva predvodit će hrvatsko izaslanstvo na V. zasjedanju Međuvladine rusko-hrvatske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju, koje će se održati 17. i 18. veljače 2009. u Moskvi.

Na čelu ruskog izaslanstva će biti predsjednik ruskoga dijela Komisije, ministar Ruske Federacije za poslove civilne zaštite, izvanredne situacije i uklanjanje posljedica elementarnih nepogoda Sergej Šojgu.

Međuvladina komisija će , pored ostalog, raspravljati o gospodarskom stanju u Republici Hrvatskoj i Ruskoj Federaciji, analizirati trgovinsko - gospodarsku suradnju te utvrditi osnovne pravce daljnjeg razvoja iste. Međutim, glavna tema razgovora potpredsjednika Vlade i ministra Polančeca s ruskim kolegom ministrom Šojgujem, kao i glavna tema sjednice Komisije bit će energetika.

U srijedu, 18.veljače 2009. nakon završetka plenarnog zasjedanja oko 11.00 sati po moskovskom

( odnosno oko 9.00 sati po našem) vremenu očekuju se izjave za medije dvojice ministara.

Kontakt na terenu za medije je savjetnik ministra i glasnogovornik Tomislav Mazal –

mobitel 385 98 817 353.

U pratnji potpredsjednika Vlade i ministra Polančeca nalaze se i čelni ljudi HEP-a, JANAF-a, PLINACRO-a i INA-e.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku RH ukupna robna razmjena između Hrvatske i Rusije za 2008. g. iznosila je 3,4 milijarde američkih dolara što je za 22 posto više nego u 2007.godini. Pritom je hrvatski izvoz iznosio 186 milijuna američkih dolara ili 18 posto više, a uvoz iz Rusije 3,2 milijarde USD, ili 22 posto više nego u 2007. g.



Najave