Potpredsjednik Vlade Polančec s predstavnicima Uprave kutinske INA-Petrokemije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_polancec_s_predstavnicima_uprave_kutinske_ina_petrokemije.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec te ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić sastali su se danas u Zagrebu s predstavnicima Uprave kutinske INA-Petrokemije. Na sastanku se razgovaralo o zahtjevu Uprave INA-Petrokemije za povećanjem cijena umjetnih gnojiva, a u konačnici je postignut dogovor o razini rasta cijena umjetnih gnojiva koja proizvodi INA-Petrokemija. Cijena umjetnog gnojiva tipa UREA porast će za 16%, umjetnog gnojiva tipa KAN za 13%, a tipa NPK porast će između 20% i 40%. U cjelini gledano ukupni rast cijena umjetnih gnojiva bit će oko 19%.

Ovakva razina rasta cijena postignuta je u dogovoru s Upravom INA-Petrokemije koja je prvotno zahtijevala povećanje cijene umjetnog gnojiva tipa UREA za 20%, umjetnog gnojiva tipa KAN za 16%, a umjetnog gnojiva tipa NPK između 54% i 78%, što bi značilo ukupni rast za oko 44%.



Pisane vijesti