Potpredsjednik Vlade Polančec s predstavnicima Luke Ploče

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_polancec_s_predstavnicima_luke_ploce.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec sastao se danas u Zagrebu s predstavnicima uprave, zaposlenika, radničkog vijeća i Nadzornog odbora Luke Ploče. Na sastanku se razgovaralo o revidiranom modelu privatizacije Luke Ploče i načinima ubrzanih dodjela koncesija, te su dogovorena prateća rješenja.

ZAGREB, 11. veljače 2008. (Hina) - Predstavnici Vlade i Luke Ploče dogovorili su ubrzanje procesa za dobivanje koncesije za Luku Ploče, a Vladinim je predstavnicima predstavljen i revidirani prijedlog modela dokapitalizacije te tvrtke, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon današnjeg sastanka s menadžmentom, zaposleničkim vijećem i predstavnicima sindikata koji djeluju u Luci Ploče.

Polančec ističe da su dogovorene dvije stvari, a prva je ubrzanje procesa dodjele koncesija za Luku Ploče kao preduvjetu za eventualnu buduću dokapitalizaciju.

"Drugo, prezentiran je na neki način revidirani prijedlog modela dokapitalizacije za koji je dogovoreno da ga treba najprije prokomentirati s Hanfom i ako Hanfa na taj revidirani model dokapitalizacije da zeleno svjetlo onda ćemo ga zajednički nastaviti usavršavati, dograđivati, dorađivati kako bi ga eventualno u budućnosti mogli i prihvatiti", kazao je Polančec u izjavi novinarima u Banskim dvorima.

Potpredsjednik Vlade ističe pritom da to sigurno neće zaustaviti investicije u Luku Ploče.

Investicije moraju ići, to je dio većeg projekta kojem Vlada daje apsolutno podršku, rekao je Polančec dodajući da će se, u slučaju da će trebati nužno ubrzano investirati, to učiniti kreditima i uz potporu Vlade.

Izvanredna skupština Luke Ploče održana je prije 15-ak dana i na njoj predstavnici države, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u čijem je vlasništvu više od 60 posto dionica Luke Ploče, nisu podržali prijedlog Uprave o dokapitalizaciji tvrtke u iznosu od 125 milijuna kuna.

Iz HFP-a je tada obrazloženo da prijedlog Uprave nije podržan jer ga većinski vlasnik smatra nedorečenim, ali i zbog nejasnog odnosa Luke i Lučke uprave Ploče, posebice na području koncesije i financijskih obveza.



Pisane vijesti