Potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec na Danu hrvatskog gospodarstva u Berlinu

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatskboravi danas u Berlinu gdje je u «Kući njemačkog gospodarstva» sudjelovao na prvom «Danu hrvatskog gospodarstva» u Saveznoj Republici Njemačkona kojem je njemačkim gospodarstvenicima predstavio gospodarsku strategiju Vlade Republike Hrvatskgospodarske projekte koje Vlada provodi te ih izvijestio o mogućnostima ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, boravi danas u Berlinu gdje je u «Kući njemačkog gospodarstva» sudjelovao na prvom «Danu hrvatskog gospodarstva» u Saveznoj Republici Njemačkoj, na kojem je njemačkim gospodarstvenicima predstavio gospodarsku strategiju Vlade Republike Hrvatske, gospodarske projekte koje Vlada provodi te ih izvijestio o mogućnostima ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.
Dan hrvatskog gospodarstva organizirali su Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska gospodarska komora s hrvatske, a Savezno ministarstvo gospodarstva i tehnologije i Savez njemačkih industrijskih i trgovačkih komora (DIHK) s njemačke strane te Njemačko-hrvatska industrijska i trgovačka komora IHK iz Zagreba.
Hrvatsko-njemački gospodarski dijalog vodio se u pet radnih skupina iz područja energetike, turizama, prometa, zaštite okoliša i malog i srednjeg poduzetništva. Hrvatskom stranom predsjedao je potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec, a njemačkom Dagmar Wohrl, parlamentarna državna tajnica u Saveznom ministarstvu gospodarstva i tehnologije.
Voditelji skupina s hrvatske strane održali su prezentacije o mogućnostima suradnje Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke u navedenim područjima.
Skupu se odazvalo oko 200 sudionika, njemačkih gospodarstvenika, diplomata akreditiranih u Berlinu i predstavnika medija.
Prije početka gospodarskog dijaloga potpredsjednik Vlade Damir Polančec susreo se na radnom doručku s dr. Berndom Pfaffenbachom, državnim tajnikom u Saveznom ministarstvu gospodarstva i tehnologije i osobnim povjerenikom kancelarice Angele Merkel za Svjetski gospodarski summit G-8.
Također, na današnjem forumu dogovoreno je da će se sredinom sljedeće godine u Zagrebu organizirati sličan Gospodarski forum na kojem će sudjelovati veliki broj njemačkih gospodarstvenika zainteresiranih za ulaganja u hrvatsko gospodarstvo.




Pisane vijesti