Potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec s predstavnicima sindikata radnika Industrogradnje d.d.

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatskprimio je danas predstavnike sindikata radnika Industrogradnje d.d.. Razgovorima je prisustvovao i predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, primio je danas predstavnike sindikata radnika Industrogradnje d.d.. Razgovorima je prisustvovao i predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Predstavnici sindikata upoznali su potpredsjednika Polančeca s teškoćama u Industrogradnji, a posebno s problemima zaposlenika.

Potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec preporučio je radnicima osnivanje udruge malih dioničara te, shodno tome i važećim zakonskim okvirima, njihovo uključivanje u proces i tijela upravljanja kompanijom, kao što su Skupština, Nadzorni odbor i Uprava, a temeljem činjenice da je vlasnička struktura Industrogradnje disperzirana i da veliki broj zaposlenika ujedno posjeduje dionice toga društva.

Sugestija je potpredsjednika Vlade Polančeca sindikalnim središnjicama, članovi kojih su radnici Industrogradnje, pružanje maksimalne podrške i pomoći u provođenju zaključaka današnjeg sastanka. U tome im procesu stoji na raspolaganju i Ured za socijalno partnerstvo.

Što se tiče međusobnog dugovanja i potraživanja države i Industrogradnje, Vlada Republike Hrvatske poduzet će sve mjere, pod ingerencijom Ministarstva financija, da se ta potraživanja što prije i efikasnije podmire.

Najveća preporuka i apel sudionika sastanka Upravi Industrogradnje je da, što je moguće prije, u otvorenom razgovoru, rasprave otvorena pitanja s radnicima organiziranim u sindikate, a uz sudjelovanje Ureda za socijalno partnerstvo.

Na kraju je važno istaknuti zajednički svih stav sudionika sastanka da su se danas radnici Industrogradnje obratili Vladi Republike Hrvatske za pomoć, koja im je i pružena, te da nije bilo potrebe za prosvjedom.



Pisane vijesti