Potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec s Ulrichom Müllerom

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatsksastao se danas s Ulrichom Müllerom, ministrom Državnog ministarstva za europske poslove Pokrajine Baden Würtemberkoji boravi u Hrvatskoj prigodom održavanje prve konstituirajuće sjednice Mješovite komisije Republike Hrvatske i Pokrajine Baden Würtemberg.

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, sastao se danas s Ulrichom Müllerom, ministrom Državnog ministarstva za europske poslove Pokrajine Baden Würtemberg, koji boravi u Hrvatskoj prigodom održavanje prve konstituirajuće sjednice Mješovite komisije Republike Hrvatske i Pokrajine Baden Würtemberg.

Na početku sastanka potpredsjednik Polančec je čestitao na formiranju Mješovite komisije te izrazio potporu njezinome radu, u svoje osobno, kao i u ime Vlade Republike Hrvatske. Izrazio je i zadovoljstvo tradicionalno dobrim političkim i gospodarskim odnosima Republike Hrvatske i Pokrajine Baden Würtemberg te zahvalio na pomoći Hrvatskoj na njezinome putu integriranja u Europsku uniju. Upoznao je ministra Müllera s gospodarskom situacijom u Republici Hrvatskoj.

Potpredsjednik Polančec je naglasio kako su njemačka iskustva u razvoju malog i srednjeg poduzetništva izuzetno važna za Hrvatsku. Izvijestio je ministra Müllera o svim reformama i projektima Vlade Republike Hrvatske koje imaju za cilj ravnomjerni gospodarski razvoj svih hrvatskih regija. Tako hrvatska Vlada potiče osnivanje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave i kroz različite fondove sufinancira izgradnju njima potrebne infrastrukture. Nadalje, kako bi se olakšalo ishođenje potrebnih dozvola za poduzetnike, Vlada RH je pokrenula projekt One Stop Shop.

Potpredsjednik Vlade RH Polančec upoznao je ministra Müllera i s radom Agencije za poticanje stranih ulaganja i izvoza koja olakšava potencijalnim investitorima ulazak na hrvatsko tržište.

Ministar Müller je istaknuo kako turizam može predstavljati jezgru razvoja hrvatskoga gospodarstva jer je sam po sebi okrenut ka malom i srednjem poduzetništvu i povezan s nizom drugih djelatnosti te se njegovi efekti reflektiraju na mnoga druga područja. Naglasio je kako u pokrajini Baden Würtemberg živi preko 100.000 Hrvata, što je jedna od osnova za suradnju, te izrazio potporu Republici Hrvatskoj na njezinom putu ka Europskoj uniji.



Pisane vijesti