Potpredsjednik Vlade RH u Pakracu

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća te otvaranjem obnovljenog Gradskoga muzeja danas je u Pakracu obilježen Dan grada i blagdan sv. Josipa, zaštitnika Pakraca.

PAKRAC, 19. ožujka 2005. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća te otvaranjem obnovljenog Gradskoga muzeja danas je u Pakracu obilježen Dan grada i blagdan sv. Josipa, zaštitnika Pakraca.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća počasnim građaninom Pakraca proglašen je dr. Andrija Hebrang, a priznanja za životno djelo, grb grada i pečat Pakraca, primilo je 18 udruga i pojedinaca koji su proteklih godina svojim djelovanjem pomogli gradu u obnovi infrastrukture, kulturne djelatnosti, sporta i gospodarstva.

Pozdravljajući u ime Vlade i premijera Ive Sanadera Pakračane i čestitajući im Dan grada, potpredsjednik Vlade Damir Polančec naglasio je da će Pakrac i ubuduće imati podršku Vlade u ostvarenju projekata kako u infrastrukturi tako i u stvaranju uvjeta za razvoj gospodarstva.

Govoreći tim povodom na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, gradonačelnik Davor Huška naglasio je da u gradu nastavljaju s obnovom infrastrukture i gospodarstva, a za dio programa Europska investicijska banka osigurala je 27 milijuna kuna kreditnih sredstava.

Huška je posebno istaknuo da se nezaposlenost u gradu s 2150 prije četiri godine spustila na 750 osoba koje u ovom trenutku posao traže preko Zavoda. "Rezultat je to ulaganja u malo i srednje poduzetništvo te obrt, kako u proizvodnji, tako i u poljoprivredi, a kad ove godine prorade pogoni u poduzetničkoj zoni te s radom započne Drvna industrija Papuk, nezaposlenost u gradu bit će svedena na prihvatljive okvire", naglasio je gradonačelnik Huška.

Jedan od projekata u kulturi - Gradski muzej nakon uređenja danas je otvorio pomoćnik ministra kulture Branko Štulić. U obnovu Malog dvora, kompleksa vlastelinstva Janković, spomenika nulte kategorije u kojem je smješten Gradski muzej, Ministarstvo kulture uložilo je milijun i 500, a grad Pakrac 300 tisuća kuna.



Pisane vijesti