Potpredsjednik Vlade Uzelac primio Sašu Cvetojevića

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske prof. dr. sc. Slobodan Uzelac primio je danas 34-godišnjeg izbjeglicu Sašu Cvetojevića , koji je bio pritvoren u Zagrebu temeljem optužbe o namjernom izbjegavanju vojne obveze u RH.

Cvetojević je izjavio kako se nalazio na sedmodnevnom boravku u Hrvatskoj, u kojoj je u nekoliko navrata boravio posljednjih godina. Izvijestio je o okolnostima pod kojima je njegova obitelj napustila Hrvatsku (Zagreb) 1991-te godine, u vrijeme dok je on bio još maloljetan.

Potpredsjednik Uzelac je pojasnio da je njegovo pritvaranje očigledno posljedica ranijeg, još uvijek ne sasvim prevladanog, tretmana izbjeglica iz Republike Hrvatske u odnosu na služenje vojne obveze. Upoznao ga je i s aktualnim odlukama Hrvatskog sabora u pogledu obveznog služenja vojnoga roka.

Usto, potpredsjednik Uzelac se zanimao za uvjete života Saše Cvetojevića u izbjeglištvu, upoznavši ga s aktualnim programima Vlade RH na stambenom zbrinjavanju povratnika, bivših nositelja stanarskog prava, u koju kategoriju spada i obitelj Saše Cvetojevića.



Pisane vijesti