Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn u Zadru i Splitu

Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn boravi u Hrvatskoj od 24. do 25. svibnja 2012. godine.

U petak, 25. svibnja, u 10.30 sati, povjerenik Europske komisije Hahn, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, obići će Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Centarzaprehrambenutehnologijuibiotehnologiju Zadar. Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika održat će prezentaciju grant sheme za investiranje u znanost i inovacije, a bit će predstavljen i projekt 'Višnja Maraska kao sastojak funkcionalne hrane'.

Centar za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju u Zadru primjer je uspješnog povlačenja sredstava iz pretpristupnog programa IPA IIIC (Regionalni razvoj – Regionalna konkurentnost), a ukupna vrijednost projekta je 497 tisuća eura.

Izjave za medije će biti u 11.15 sati ispred Centra zaprehrambenutehnologijuibiotehnologiju, Prolaz Petra Kasandrića broj 6.

Po završetku službenog posjeta Zadru, povjerenik Johannes Hahn i potpredsjednik Vlade Branko Grčić će u Splitu, u 13.00 sati, sudjelovati na panel diskusiji pod nazivom 'StrukturnifondovizaHrvatsku: NovaKohezijskapolitika 2014-2020', koja će se održati u Velikom amfiteatru EkonomskogfakultetaSveučilišta u Splitu, MaticeHrvatske 31.

Panel diskusija u cijelosti će biti otvorena za medije, a pozvani su predstavnici akademske zajednice, gospodarstvenici, čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, razvojnih agencija studente i zainteresiranu javnost.



Najave