Predsjednica Vlade: Brammertz prepoznao napore hrvatske vlade

ZAGREB, 3. prosinca 2009. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor izjavila je u četvrtak navečer da je vladi i njoj drago što je glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz prepoznao napore hrvatske vlade u pronalaženju dokumenata.

"Naša skupina radi i dalje. Mi nastavljamo dalje zato što je pronalazak istine o dokumentima koje se traži u interesu prije svega Republike Hrvatske", rekla je Kosor HTV-u i Novi TV komentirajući Brammertzovu ocjenu o suradnji Hrvatske s Haškim sudom na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a.

Ti dokumenti su u vlasništvo Republike Hrvatske i pripadaju svima nama, kazala je Kosor.

Nama je u interesu, dodala je, doznati ako su postojali gdje su, ako su nestali kako su nestali i tko ih je imao posljednji u rukama te ako dalje postoje pronaći ih prije svega zbog nas.

Brammertz je pozdravio u četvrtak nove napore koje ulaže hrvatska vlada na pronalaženju nestalih topničkih dnevnika iz operacije Oluja 1995., i pozvao na hitno poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se dovršila "sveobuhvatna i vjerodostojna istraga" o tim dokumentima, čiju dostavu njegov ured traži od Hrvatske od 2007.



Pisane vijesti