Predsjednica Vlade čestitala predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Špiriću za ulazak u MAP

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor razgovarala je danas telefonski s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikolom Špirićem.

U telefonskom razgovoru predsjednica Vlade Kosor čestitala je predsjedavajućem Špiriću, Vijeću ministara i cijeloj Bosni i Hercegovini na odluci Sjevernoatlantskog saveza o ulasku te zemlje u Akcijski plan za članstvo NATO-a (MAP), koja je jučer donesena na ministarskom sastanku Saveza u Tallinnu. Ulaskom u MAP Bosna i Hercegovina učinila je značajan korak prema punopravnom članstvu u NATO-u, okosnici mira i sigurnosti europskih demokracija, istaknula je predsjednica Vlade te dodala da je jedan od glavnih vanjskopolitičkih ciljeva Republike Hrvatske bio i ostaje osiguravanje euroatlantske perspektive za sve zemlje jugoistočne Europe.

Predsjednica Vlade Kosor je istaknula da je uključivanje Bosne i Hercegovine u MAP, što je osobno zagovarala u svojim vanjskopolitičkim aktivnostima, ujedno velika radost i za Republiku Hrvatsku. Izrazila je uvjerenje da će BiH ovaj događaj iskoristiti kao novi zamah reformama i ubrzanje svojih svekolikih euro-atlantskih integracijskih procesa, u čemu će imati potporu hrvatske Vlade.



Pisane vijesti