Predsjednica Vlade čestitala Svjetski dan Roma

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku svim Romkinjama i Romima u Republici Hrvatskoj u povodu Svjetskog dana Roma.
„U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, upućujem iskrene čestitke i najbolje želje u povodu Vašeg dana, Svjetskog dana Roma.


Ljepotu nasljeđa i identiteta svakog naroda potrebno je njegovati. Nastojat ćemo i dalje posebnu pozornost posvetiti očuvanju romske kulture, tradicije, jezika i pisma kako bi mlađe generacije Roma bogatstvo svog podrijetla s ponosom prenosile na svoju djecu i svoje obitelji. Vlada Republike Hrvatske provodila je i provodit će sve potrebne programe i mjere za aktivno uključivanje pripadnika romske nacionalne manjine u svakodnevni društveni i javni život. Obrazovanje, zapošljavanje, poboljšanje uvjeta življenja i stanovanja su samo neki od ciljeva kojima Vlada Republike Hrvatske to nastoji i osigurati.

Svim Romkinjama i Romima, još jednom čestitam i želim da ovaj uistinu važan dan provedu u okrilju svojih domova i obitelji, u sreći i zadovoljstvu.“



Pisane vijesti