Predsjednica Vlade izrazila sućut obitelji Stjepana Radića

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je brzojav sućuti obitelji Radić u povodu smrti Stjepana Radića, bivšeg saborskog zastupnika i potpredsjednika Hrvatskog sabora.

„Poštovana obitelji Radić,

S tugom sam primila vijest o odlasku čovjeka koji je svoje znanje i rad uložio u stvaranje suvremene hrvatske povijesti. Bio je uvaženi kolega i prijatelj.
Njegova dobrota i domoljublje potakli su ga da se uključi u hrvatski politički život. Bio je čovjek koji je iskreno i od srca slijedio svoja uvjerenja.


Radeći za boljitak domovine, kao saborski zastupnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora dao je svoj doprinos hrvatskoj politici, razvoju parlamentarizma i demokracije.

Pamtit ćemo ga i po njegovoj ljubavi prema glazbi, kao vrsnog umjetnika i sjajnog pedagoga koji je svoje glazbeno umijeće i strast prema glazbi nesebično prenosio mladima. Umjetnički rad gospodina Stjepana Radića ovjenčan je nagradama i priznanjima, a o njegovom talentu svjedočili su i izvan granica naše domovine.

Poštovana obitelji, molim Vas da u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i poštovanja. „



Pisane vijesti