Predsjednica Vlade Jadranka Kosor čestitala Dan neovisnosti

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uputila je čestitku hrvatskim građankama i građanima u povodu Dana neovisnosti, u kojoj stoji:

„Prije dva desetljeća Hrvatski je sabor donio povijesnu Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s Jugoslavijom.

Ta sudbonosna odluka kojom se ostvario stoljetni san hrvatskog naroda, zbog podmuklog napada agresora na Banske dvore, samo središte hrvatske državnosti, donesena je u tajnosti, na skrivenom mjestu.

Dvadeset godina kasnije, zahvaljujući hrabrosti, odlučnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja te zrelosti i snazi hrvatskog naroda, na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, živimo u suverenoj i samostalnoj Hrvatskoj.

Ovu obljetnicu obilježavamo kao ponosna zemlja koja je postala članica NATO-a i završila pregovore s Europskom unijom.

Sljedeće desetljeće, vrijeme pune zrelosti hrvatske državnosti, posebnu ćemo pozornost posvetiti ubrzavanju gospodarskog rasta, neprestano skrbeći o nacionalnim interesima i uvažavajući zasluge hrvatskih građanki i građana, posebno branitelja i njihovih obitelji.

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, svim građankama i građanima, cjelokupnom hrvatskom narodu, čestitam Dan neovisnosti.“



Pisane vijesti