Predsjednica Vlade Jadranka Kosor s predstavnicima HUP-a

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca.

Razgovaralo se o provedbi Programa gospodarskog oporavka, posebno o projektima koji su bili tema i na ranijim sastancima. Izraženo je obostrano zadovoljstvo realizacijom tih projekata, kako onih koje je pokrenula Vlada, tako i onih u privatnom sektoru.

Pored toga, bilo je riječi o investicijama hrvatskih poduzetnika i njihovim projektima, što će dodatno potaknuti gospodarski razvoj.

Poslodavci su posebno pozdravili uspostavljanje gospodarske diplomacije. Isto tako iznijeli su i neke nove prijedloge za koje drže da mogu pridonijeti investicijskoj klimi, kao što su uvođenje poticaja za otvaranje novih radnih mjesta, poticaja za prvo zapošljavanje te oslobađanje od poreza na reinvestiranu dobit.

Vladi je danas predstavljen „Dokument za razvoj Hrvatske 2011.-2015.“, kojeg će javnosti predstaviti sljedeći tjedan na Danu poduzetnika, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca.



Pisane vijesti