Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u posjetu Republici Kosovo

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor boravit će u službenom posjetu Republici Kosovo, u srijedu, 24. kolovoza 2011. godine.

Službeni posjet predsjednica hrvatske Vlade započet će u 10.00 sati, dolaskom u Vladu Republike Kosovo i sastankom s predsjednikom Vlade Hashimom Thaçijem. Nakon sastanka dvoje predsjednika Vlada, održat će se sastanak dvaju izaslanstava tijekom kojeg će se potpisati dva bilateralna ugovora. Tako će se potpisati Protokol o suradnji u procesu europskih integracija između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva europskih integracija Republike Kosova te Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Kosova o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i tereta.

Zatim će premijerka Kosor i premijer Thaçi održati konferenciju za novinare, u 11.30 sati.

U 11.50 sati, dvoje predsjednika Vlada obratit će se sudionicima gospodarskog foruma, koji će se održati u „Rilindiji“; zgradi Vlade, a na kojem će sudjelovati gospodarstvenici dviju zemalja.

Potom će se, u 12.15 sati, predsjednica Vlade Jadranka Kosor susresti s potpredsjednikom Vlade Republike Kosovo Slobodanom Petrovićem.

Svoj boravak u Republici Kosovo, predsjednica Vlade nastavit će posjetom Glavnom stožeru KFOR-a, gdje će se u 13.00 sati sastati sa zapovjednikom COMKFOR-a generalom Erhardom Bühlerom, nakon čega će se u 13.30 sati susresti s 20 hrvatskih vojnika u kontingentu KFOR-a.

U 15.30 sati, predsjednica Vlade sastat će se s predsjednikom Skupštine Republike Kosovo Jakupom Krasniqijem, u zgradi Skupštine.

Posjet Kosovu, predsjednica Vlade Jadranka Kosor završit će u Janjevu, gdje će se susresti s fra Matom Palićem, janjevačkim Hrvatima i predstavnicima lokalnih vlasti u 16.45 sati te s predstavnicima Društva janjevačkih Hrvata „Sv. Nikola“ u 17.05 sati. Prije odlaska iz Janjeva, predsjednica Vlade sastat će se s glavnim investitorima i predstavnicima hrvatskih tvrtki u Republici Kosovo.



Najave