Predsjednica Vlade Kosor o odluci Ustavnog suda

BRIJUNI, 29. srpnja 2011.(Hina) - Premijerka Jadranka Kosor, odgovorajući na Brijunima na pitanje novinara može li današnja odluka Ustavnog suda dovesti do ustavne krize i nesuglasica unutar vladajuće koalicije, izjavila je kako ne zna zašto bi to dovelo do nekih problema unutar vladajuće koalicije.

Ponovila je da je ona kao premijerka i vlada kad je riječ o odlukama sudova, pa i Ustavnog suda, za načelno stajalište da se te odluke provode i da se u načelu ne bi trebale komentirati.

No, kako je rekla, za vladu ostaje pitanje kako je moguće na neki način sada, samo nekoliko mjeseci prije izbora, mijenjati izborna pravila.

"Kada smo mi u vladi razmišljali o novom zakonu, odnosno izmjenama Zakona o izbornim jedinicama, onda je bilo puno prijepora u javnosti i institucijama oko toga, neovisno o tome što se to događalo puno više mjeseci prije izbora nego što se to sada događa", naglasila je Jadranka Kosor.

Dodala je kako je odluka Ustavnog suda odluka koju treba poštovati, no, dodala je: "Zasigurno ćemo puno o tome razgovarati."



Pisane vijesti