Predsjednica Vlade Kosor s članovima novoizabrane Uprave HAZU-a

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s članovima novoizabrane Uprave Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Čestitajući im na izboru, predsjednica Vlade istaknula je da je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti znanstvena i moralna vertikala hrvatskog društva te je poduprla njezine aktivnosti. Također, upoznala ih je s aktivnostima Vlade na završetku pregovora s Europskom unijom, te na gospodarskom oporavku i borbi protiv korupcije.

Članovi Uprave HAZU-a kazali su kako smo svi zajedno generacija koja ima privilegiju obilježiti završetak pregovora s Europskom unijom i 20. obljetnicu hrvatske samostalnosti. Interes Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti je opći stoga posebno podupiru nastojanja Vlade u gospodarskom oporavku. Kulturna, znanstvena i istraživačka dostignuća Republike Hrvatske dokaz su da smo narod duge povijesti i bogate kulturne baštine, čime ćemo pridonijeti bogatstvu naslijeđa zemalja Europske unije, kada postanemo njezinom 28. članicom. Pozvali su predsjednicu Vlade na proslavu 150. obljetnice HAZU-a, što je ona i prihvatila.



Pisane vijesti