Predsjednica Vlade Kosor s Matom Maturom

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s Matom Maturom, članom Odbora Hrvatsko-američke humanitarne zaklade, koji joj je ovom prigodom, u ime Odbora, uručio ček u iznosu od 50.000 američkih dolara namijenjen potpori Hrvatskom centru za razminiranje. Ovaj je prihod sakupljen na ovogodišnjem osmom po redu dobrotvornom golf turniru, održanom u svibnju u Sjedinjenim Američkim Državama, na kojem tradicionalno sudjeluju hrvatski iseljenici i njihovi američki poslovni partneri i prijatelji.

Predsjednica Vlade zahvalila je gospodinu Maturi u ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno te ček uručila ravnatelju Hrvatskog centra za razminiranje Zdravku Modrušanu, koji je također nazočio sastanku.

Ravnatelj HCR-a Modrušan podsjetio je da je od posljednje donacije Hrvatsko-američke humanitarne zaklade razminiran dio područja u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ovom prigodom zahvalio je premijerki Kosor što je za vrijeme njezinog službenog posjeta Arapskoj Republici Egipat potpisan sporazum o suradnji u protuminskom djelovanju te na svemu što čini kako bi se što prije očistila minski sumnjiva područja.

Razgovaralo se i o ulaganjima američkih tvrtki u Hrvatsku, a i ovom prigodom predsjednica Vlade govorila je o 30 investicijskih projekata ukupne vrijednosti 14 milijardi eura.



Pisane vijesti