Predsjednica Vlade Kosor s Nancy Pelosi

Na završetku službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državampredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor susrela se s predsjednicom Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi.

Predsjednica Predstavničkog doma Kongresa Pelosi tom je prigodom izrazila punu potporu Republici Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji te je naglasila kako Hrvatska ima ključnu ulogu u regiji, koja ne samo da se stabilizirala nego pokazuje i jake znakove napretka.

Premijerka Kosor zahvalila je na prijemu i potpori Sjedinjenih Američkih Država. Također je upoznala predsjednicu Predstavničkog doma s tri glavna stupa rada hrvatske Vlade, dovršetak pregovora s Europskom unijom, borba protiv korupcije i Program gospodarskog oporavka, za što je dobila punu potporu.

Tijekom jutarnjih sati, predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je Muzej spomena na holokaust, zapalila svijeću ispod Spomen ploče Jasenovac te se susrela s predstavnicima židovskih udruga. Potom je položila vijenac ispred Grobnice neznanih na Nacionalnom groblju u Arlingtonu.



Pisane vijesti