Predsjednica Vlade Kosor s predstavnicima HUS-a

U povodu obilježavanja 20. obljetnice osnutka Hrvatske udruge sindikatpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata.

Čestitajući na svim prethodnim godinama ustrajnog rada, premijerka Kosor istaknula je odlučnost Vlade u rješavanju gospodarskih problema i privlačenju novih investicija, kao i u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije.

Razgovaralo se o konkretnim problemima u nekoliko sektora i poduzeća s poteškoćama, posebno o brodogradnji i aktualnom pitanju poslovanja šibenskog TLM-a, za kojeg je predsjednica Vlade istaknula da će se osobno zauzeti za nastavak njegova poslovanja i ugovornih obveza, kao i za rješavanje socijalnog statusa zaposlenika u pojedinim tvrtkama.

Predstavnici HUS-a ukazali su na određene probleme s kojima se suočavaju, kao što su uklanjanje administrativnih prepreka ulaganju i potenciranju proizvodno orijentiranog gospodarstva. Pozdravili su ojačavanje Vladinog gospodarskog tima, a posebnu potporu predsjednici Vlade Jadranki Kosor dali su u borbi protiv kriminala i korupcije, ističući kako su Vlada i sindikati osnaženi novim optimizmom i s istim ciljem.



Pisane vijesti