Predsjednica Vlade Kosor u New Yorku

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor će idućeg tjedna sudjelovati na općoj raspravi 65. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Obraćanje premijerke Kosor pred Općom skupštinom je predviđeno u ponedjeljak 27. rujna u poslijepodnevnim satima, prema lokalnom vremenu.

Tijekom svog boravka u New Yorku, hrvatska premijerka će se u nedjelju 26. rujna susresti s pripadnicima hrvatske iseljeničke zajednice u Hrvatskom kulturnom centru Sveti Nikola Tavelić.

Također će posjetiti sjedište njujorške burze, gdje će se 27. rujna sastati s predsjednikom Uprave NYSE Euronext g. Duncanom Niedarauerom. Predsjednica hrvatske Vlade će tog dana i otvoriti rad Wall Street-a kao glavni gost na tradicionalnom označavanju početka rada burze zvonom, „Opening bell“.

Osim bilateralnih kontakata s drugim šefovima izaslanstava na Općoj skupštini UN-a, predsjednica Kosor bit će glavni gost na radnom doručku američkog Odbora za gospodarski razvoj 28. rujna. Tom prilikom će se susreti s predsjednikom Odbora Charlesom Kolbom i glavnim direktorima američkih kompanija koje su izrazile interes za ulaganje u hrvatsko gospodarstvo.



Pisane vijesti