Predsjednica Vlade na obilježavanju obljetnice Termoplina u Varaždinu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_obiljezavanju_obljetnice_termoplina_u_varazdinu.jpg

VARAŽDIN, 29. listopada 2010. (Hina) - Varaždinski distributer plina tvrtka Termoplin danas je obilježila 40. godišnjicu osnivanja, a svačanosti su bili nazočni predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač i drugi gosti.

Čestitajući na obljetnici premijerka Kosor rekla je da je riječ o jednom od najboljih distributera u Hrvatskoj.

Predsjednica Vlade naglasila je da je od 2004. do 2010. godine u Hrvatskoj izgrađeno oko 560 kilometara plinske mreže i uloženo oko 370 mlijuna eura, a u slijedeće četiri godine u plinofikaciju bit će uloženo još 210 milijuna eura.

Premijerka Kosor je napomenula da se završava interkonekcija prema Mađarskoj, a do kraja godine završit će se i studija o mogućnosti uključivanja Hrvatske u plinovod Južni tok.

Kao pogon za plinofikaciju Termoplin je utemeljen 29. listopada 1970. godine u okrilju tadašnjeg kombinata Zagorje. Termoplin se kroz ova četiri desetljeća razvio u jednu od najvećih tvrtki za distribuciju i opskrbu prirodnim plinom u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Uprave Termoplina Ivan Topolnjak.

Istaknuo je da članice poslovnog sustava Termoplina skrbe o sigurnosti više od 1.800 kilometara plinske mreže te više od 39 tisuća potrošača kojima se isporučuje više od 120 milijuna prostornih metara plina godišnje.

S rezultatima Termoplina treba se hvaliti, jer je riječ o tvrtki koja je još uvijek u pretežnom vlasništvu grada, ali treba pohvaliti i sve djelatnike Termoplina, koji su najveće jamstvo za ostvareno te da će tvrtka i u ovakvim uvjetima biti sigurno snažna regionalna firma, kazao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok

Naglasio je kako su ulaganja u energetiku i komunalnu infrastrukturu postigla da je Varaždin lider u privlačenju investicija i da je stopa nezaposlenosti na području grada još uvijek 5,5 posto, što je najniže u ovom dijelu Europe.

Zamjenik varaždinskog župana Milan Pavleković naglasio je da je poslovanje Termoplina od osnivanja orijentirano isključivo na kvalitetno pružanje usluga, s najnižom cijenom plina na nacionalnoj razini te se varaždinska tvrtka nalazi među prva tri domaća distributera plina.

Na današnjoj svečanosti su uručene zahvalnice za 40 godina vjernosti Termoplinu, a primili su ih Ivan Topolnjak, Antun Petek i Ivan Brez.



Pisane vijesti