Predsjednica Vlade na Svečanoj sjednici konavoskoga Općinskog vijeća

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_svecanoj_sjednici_konavoskoga_opcinskog_vijeca.jpg

GRUDA/KONAVLE , 21. listopada 2010. (Hina) - Na svečanoj sjednici konavoskoga Općinskog vijeća kojom se proslavio Dan općine Konavla predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor rekla je među ostalim kako se ništa ne može riješiti na cesti niti dogovoriti na ulici te je pozvala sindikaliste na razgovor s poslodavcima.

Čestitavši Konavljima i općinskome načelniku Luki Kordi na izgradnji i poboljšanju životnih uvjeta u Konavlima, premijerka se osvrnula i na sindikalne postupke u vezi s jučerašnjom odlukom Ustavnog suda da više nema pretpostavki za raspisivanje referenduma.

"Puno je teže graditi, a mi pozivamo na gradnju. Ništa se ne može riješiti na cesti, pa ni dogovoriti na ulici. Pozivam sindikaliste na razgovor s poslodavcima", rekla je Kosor ističući kako je to jedini put kojim treba ići.

Kako je rekla, iz krize koja je pogodila Hrvatsku sigurno ćemo izaći samo upornim radom. Istaknula je da je industrijska proizvodnja u rujnu u odnosu prema kolovozu povećana 3,3 posto, "što je pokazatelj da neke stvari idu na bolje".

"Nije sve crno i beznadno kako bi neki htjeli, a mi smo kroz program gospodarskog oporavka dosta toga promijenili. Mnogi na političkoj sceni odmažu nam da program ne provedemo do kraja i da dosta ljudi završi na ulici", istaknula je predsjednica vlade.

Premijerka Kosor ocijenila je u izjavi novinarima da bi postupci sindikata te zahtjevi SDP-a Hrvatsku mogli odvesti na sporedni kolosijek.

"Bilo kakav plan, scenarij koji je definitivno u ovom trenutku jasno iskazan i u zahtjevu SDP-a za rušenjem vlade jest scenarij koji, kad bi se, naravno, uvezao s općim štrajkom i izlascima na cestu, vodi zapravo k jednom cilju, a to je da se ne samo pregovori za ulazak u Europsku uniju ne završe, nego da odemo na sporedni kolosijek i da onda nekoliko sljedećih godina stojimo u mjestu", kazala je Kosor u izjavi novinarima.



Pisane vijesti