Predsjednica Vlade na Uskršnjem misnom slavlju u zagrebačkoj katedrali

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_uskrsnjem_misnom_slavlju_u_zagrebackoj_katedrali.jpg

ZAGREB, 24. travnja 2011. (Hina) - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predvodeći danas na Uskrs svečano misno slavlje u zagrebačkoj prvostolnici, istaknuo je da Uskrs središnji kršćanski blagdan koji Crkva, unatoč progonima, naviješta već 20 stoljeća, te je pozvao vjernike da se zajedničkom molitvom pripreme za skori pohod Svetoga Oca Zagrebu.

Pozivajući se na riječi pape Benedikta XVI., Bozanić je u propovijedi naglasio kako je Kristovo uskrsnuće prodor u nov način života koji nije podložan zakonu smrti, nego otvara novu nadu i dimenziju ljudskog postojanja. Vjernike je pozvao da se ne boje svoje nemoći, nego se s pouzdanjem oslone u Božju svemoć.

"Uskrs je središte naše vjere jer je Isus svojim uskrsnućem objavio da čovjek. Povijest i svemir nisu određeni da bi završili u ništavilu nego da uskrsnu na novi život", istaknuo je Bozanić u zagrebačkoj katedrali.

Na svečanoj koncelebriranoj misi kojoj su, među ostalima, bili nazočni i predsjednica vlade Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Bozanić je pozvao katolike da se zajedničkom molitvom pripreme za pohod pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i tako, kako je rekao, odupru događajima koji vjernike žele skrenuti s puta istinske priprave, s puta Istine i Života.

"Zajedno u Kristu", podsjetio je Bozanić, geslo je pod kojim se katolici u Hrvatskoj pripremaju za skori pohod Zagrebu pape Benedikta XVI., 4. i 5. lipnja ove godine. Time se, dodao je, naglašava važnost zajedničke molitve. Pozvao je vjernike da ne zaborave moliti za zajedništvo hrvatskog naroda i Katoličke crkve.

Premijerka Jadranka Kosor nakon mise ispred katedrale u izjavi novinarima zaželjela je svim vjernicima sretan Uskrs te također pozvala na zajedništvo kao nužan preduvjet za savladavanje svih poteškoća s kojima se, dodala je, "susrećemo i u ovo uskrsno vrijeme".



Pisane vijesti