Predsjednica Vlade na "Večeri Dore"

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_veceri_dore.jpg

ZAGREB, 25. studenoga 2009. (Hina) - U sklopu akcije "Želim biti..." Humanitarna organizacija Dora organizirala je u zagrebačkoj Gradskoj kavani godišnju tradicionalnu "Večer Dore", na kojoj su prikupljena sredstva za 150 stipendija.

Prikupljenim novcem će se omogućiti nastavak školovanja nadarenih i vrijednih srednjoškolaca i studenata, koji se u stjecanju znanja i vještina bore s teškim obiteljskim, zdravstvenim i egzistencijalnim nedaćama.

U nazočnosti brojnih uglednika iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života, i sinoć su na "Večeri Dore" kao i proteklih godina, modnom pistom prošetale poznate osobe iz javnoga života.

Prihod je namijenjen Dorinu Fondu za stipendiranje, iz kojega je do danas na račun štićenika - vrijednih i nadarenih srednjoškolaca i studenata, uplaćeno ukupno oko šest milijuna eura. Samo tijekom protekle školske godine "Dora" je stipendirala 150 mladih osoba, ukupnim iznosom od oko 750 tisuća kuna.

Pokrovitelji akcije su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Poglavarstvo grada Zagreba.

Humanitarna organizacija "Dora" djeluje od 1991. godine, kao jedna od prvih i najvećih nevladinih udruga na području skrbi o djeci i mladima u Hrvatskoj.



Pisane vijesti