Predsjednica Vlade: očekujemo kraj svih istraga, pa i za SDP-ove afere

ZAGREB, 26. siječnja 2011.(Hina) - Vjerujem da ćemo vidjeti završetak svih istraga koje su u tijeku, pa i u slučajevima o kojima bi vi mogli nešto više reći, odgovorila je premijerka Jadranka Kosor SDP-ovom saborskom zastupniku Željku Jovanoviću na pitanje koliko su štete Hrvatskoj nanijele brojne afere u resoru ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete.

"Očekujem i od vas da mjerite prema svima jednako, da budete pravični i pravedni, da se držite zakona i kada se to tiče vaše odgovornosti", poručila je premijerka Jovanoviću.

Naglasila je da tek treba vidjeti kako će sve istrage, pa i one u Kalmetinu resoru, završiti, kakve će pravorijeke donijeti sudovi, pa se tek onda, ustvrdila je, može govoriti o šteti ili nečijoj odgovornosti.

"Moramo činiti sve da prvenstveno u državnim tijelima i poduzećima, koji upravljaju novcem poreznih obveznika, sve bude čisto i razvidno", istaknula je Kosor.

Isto, dodala je, očekuje i na lokalnoj razini. "Htjela bi dočekati i da znamo tko i koliko treba odgovarati, a o tome bi vi nešto više mogli reći, za štetu proračuna Grada Rijeke, gdje je nalaz državne revizije utvrdio da se nenamjenski, dakle nezakonito, utrošilo 149 milijuna kuna", kazala je.

Gordan Maras (SDP) upitao ju je zašto javno ne prizna da ni ona ni Vlada ne mogu pomoći građanima te da će im život biti sve gori.

"Iz vašeg je pitanja razvidno da me nemate što pitati", odgovorila mu je premijerka, ponovivši kako ju SDP-ova podmetanja, uvrede i diskriminacija neće pokolebati da još više radi na dobrobit građana RH.

"Nećete me uplašiti ni zbuniti, vi ste moja inspiracija da budem još bolja, odlučnija i pametnija da radim iz sve snage ma koliko me vi diskriminirali i htjeli me spriječiti", poručila je SDP-ovcima.

Zbog Marasovih prozivki da se više brine za svoje skupe torbice i odijela nego za građane, uzvratila mu je optužbom da je time prekršio zakone o ravnopravnosti spolova i o suzbijanju diskriminacije.



Pisane vijesti