Predsjednica Vlade otvorila 5. sajam braniteljskih zadruga u Koprivnici

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_5_sajam_braniteljskih_zadruga_u_koprivnici.jpg

KOPRIVNICA, 26. rujna 2009. (Hina) - Peti sajam zadruga hrvatskih branitelja, na kojem 210 braniteljskih udruga izlaže više od tisuću proizvoda i usluga, otvorila je danas u Koprivnici predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić je pozvao Vladu da osnuje agenciju uz pomoć koje će zadrugari hrvatski branitelji svoje proizvode plasirati u velike trgovačke lance, a predsjednica Vlade je naglasila da je veliki iskorak u realizaciji tog projekta učinjen potpisivanjem ugovora o otkupu poljoprivrednih proizvoda između Podravke i nekoliko braniteljskih zadruga.

"Prije pet godina smo imali deset braniteljskih zadruga, a sada ih je više od 270, u kojima je zaposleno više od 4000 branitelja i 2000 kooperanata", kazala je premijerka Kosor.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić naglasio je da je država tijekom pet godina u razvoj braniteljskih zadruga uložila više od 200 milijuna kuna.

Na traženje novinara da komentira afere u Podravki, premijerka je kratko odgovorila kako određeni problemi postoje, no da će oni biti riješeni.

Na pitanje hoće li se mijenjati Zakon o hrvatskim braniteljima, odgovorila je potvrdno jer, rekla je, mora se podvući crta iznad koje više ne ide u ostvarivanju prava branitelja i njihovih statusa.

Za ugovore Hrvatske Vlade s MOL-om Jadranka Kosor je kazala da ih je dobila na uvid, no da ih mora detaljno proučiti prije donošenja konačnog suda, te da će ih Vlada objaviti.



Pisane vijesti