Predsjednica Vlade otvorila novu tvornicu Neva d.o.o.

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_novu_tvornicu_neva_d_o_o.jpg

ZAGREB, 1. prosinca 2009. (Hina) - Atlantic Grupa otvorila je u Rakitju, u općini Sveta Nedjelja, novi pogon za proizvodnju kozmetike i proizvoda za osobnu njegu Neve, članice Atlantic Grupe.

Investicija u izgradnju i opremanje nove tvornice vrijedna 32 milijuna kuna najveća je investicija u segment proizvodnje kozmetike i proizvoda za osobnu njegu u Atlantic Grupi, ističu iz te kompanije napominjući da je otvaranjem tog pogona zaključen Atlanticov ovogodišnji investicijski ciklus.

Pogon je u rad pustila premijerka Jadranka Kosor koja je naglasila kako je jak vladin sastav došao "podržati i pokloniti se gospodarskim uspjesima" kao što je Atlanticova investicija.

Ponovila je da je na prvom mjestu rada Vlade borba za očuvanje svakog radnog mjesta, kako se ta borba nastavlja i u sljedećoj godini, a uvjerena je da će Hrvatska sljedeće godine polako početi izlaziti iz krize.

BDP je u trećem tromjesečju ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine pao za 5,8 posto. Još uvijek je to pad, no on se smanjuje i to je ono zrnce nade koje daje razloga za optimizam, kazala je.

Naglasila je da će Vlada zajedno s poslodavcima i sindikatima davati okvir za potporu gospodarstvu.

U Vladi se radi na projektu potpore gospodarstvenicima koji su u poteškoćama i kojima se želi pomoći da očuvaju radna mjesta, kazala je premijerka Kosor koja je ponovila i značaj borbe protiv korupcije.

Premijerka je izvijestila da je uputila pismo nadzornim odborima i upravama javnih poduzeća da pošalju pregled menadžerskih ugovora i ostalih prava kojih uživaju, poput automobila, "kako bi se sve to ujednačilo i stavilo u realne okvire Hrvatske u vremenima krize".

Izgradnja nove tvornice, u kojoj su zaposlena 102 radnika, u skladu je sa suvremenim tehnološkim, ekološkim i urbanističkim zahtjevima te pretpostavka za realizaciju Atlanticove strategije - povećanja proizvodnje i zaposlenosti, unapređenja kvalitete i stabilnosti poslovanja, istaknuo je predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Podsjetio je da je Neva u sastavu Atlantic Grupe od 2003. te kako su od gubitaša stvorili profitabilnu tvrtku članicu Atlantic Grupe.



Pisane vijesti

Dokumenti