Predsjednica Vlade Papi darovala skulpturu i unikatnu Bibliju, a on njoj unikatno nalivpero

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_papi_darovala_skulpturu_i_unikatnu_bibliju_a_on_njoj_unikatno_nalivpero.jpg

VATIKAN,13. ožujak 2010.(Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor u subotu je prilikom privatne audijencije papi Benediktu XVI. darovala skulpturu "Treći dan" i unikatnu ručno rađenu Bibliju, a Sveti otac predsjednici Vlade darovao je unikatno nalivpero.

Papa je premijerku Kosor primio u privatnoj biblioteci, a susretu je nazočio i njezin sin Lovro Škopljanac.

Premijerka je novinarima nakon audijencije kazala da će s darovanim nalivperom potpisati ugovor o pristupu Hrvatske Europskoj uniji.

Premijerka je Svetom ocu darovala skulpturu Damira Mataušića "Treći dan" te monografiju o tom hrvatskom kiparu autora Feđe Vukića. Skulptura "Treći dan" prikazuje prazan Isusov grob nakon njegova uskrsnuća.

Premijerka je Papi darovala i unikatnu, ručno rađenu Bibliju s koricama od kože i optočenim zlatom. To je, rekla je Papi premijerka Kosor, prvi cjeloviti hrvatski prijevod Biblije iz 1968. U Bibliji je napisana i posveta Papi, a priložen je i vlasnički list na njegovo ime.

Članovi izaslanstva koje je premijerka osobno predstavila Papi od njega su na dar dobili spomen-medalje. Papa se pojedinačno pozdravio i s hrvatskim novinarima i snimateljima.

Vladino izaslanstvo u Vatikanu je dočekala postrojba švicarske straže i prefekt Papinskog doma nadbiskup James Harvey.

Premijerka Kosor s izaslanstvom će se poslijepodne u Papinskom hrvatskom zavodu Sv. Jeronima sastati s rektorom fra Jurom Bogdanom, glavnim tajnikom Biskupske sinode msgr. Nikolom Eterovićem, te nuncijem u Kuvajtu nadbiskupom Petrom Rajičem.



Pisane vijesti