Predsjednica Vlade položila vijence u povodu Dana Oružanih snaga

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_polozila_vijence_u_povodu_dana_oruzanih_snaga.jpg

ZAGREB, 28. svibnja 2011. (Hina) - U povodu 20. obljetnice osnutka Oružanih snaga (OS) Republike Hrvatske, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske danas su predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić s saborskim izaslanstvom, predsjednica Vlade Jadranka Kosor s izaslanstvom Vlade i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata te izaslanstva predsjednika države, OS RH i Ravnateljstva policije položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju.

U izaslanstvu Hrvatskog sabora, uz predsjednika Luku Bebića bili su i potpredsjednici Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak i Josip Friščić. U izaslanstvu Vlade RH, uz predsjednicu Jadranku Kosor, bili su i ministar obrane Davor Božinović i ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

Izaslanstvo Oružanih snaga RH predvodio je zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general pukovnik Slavko Barić, a u izlaslanstvu su bili i zamjenik načelnika GS OS RH za operacije kontraadmiral Zdenko Simičić i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac.

Vijenci su položeni i na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Izlaslanstvo predsjednika RH Ive Josipovića predvodio je izaslanik predsjednika RH, načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić, a u izlaslanstvu su bili i savjetnik predsjednika za obranu Zlatko Gareljić i pročelnik vojnog kabineta u Uredu predsjednika general bojnik Krešimir Kašpar. Izaslanstvo predsjednika Josipovića položilo je vijence i na Grobnicu narodnih heroja na Mirogoju te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Izaslanstvo Ravnateljstva policije predvodio je glavni ravnatelj policije Oliver Grbić.

Na Spomeniku Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrva



Pisane vijesti