Predsjednica Vlade posjetila Kuću sv. Josipa

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_kucu_sv_josipa.jpg

ZAGREB, 3. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je danas Kuću Sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu, gdje časne sestre karmelićanke skrbe o 30-ero djece školske dobi, koja su zbog socijalnih prilika u obiteljima pronašla novi dom u toj ustanovi.

Premijerka Kosor naglasila je kako je današnji dan izabrala za posjetu Kući Sv. Josipa ususret sutrašnjem velikom danu kada će Hrvatsku posjetiti Sveti otac, a njegov je posjet, rekla je Kosor, veliko ohrabrenje za Hrvatsku uoči završetka pregovora s EU.

"Očekujemo ga s velikim veseljem i nadom. Zahvalni smo Svetoj Stolici i Papi na potpori - uvijek smo imali prijateljsku potporu i to hrvatski narod neće zaboraviti", izjavila je premijerka tijekom susreta sa djecom i časnim sestrama.

Djeci, koja su za tu prigodu pripremila prigodni program, poželjela je da uče i ulažu u sebe, uvjerena da su među njima i oni koji će jednoga dana voditi Hrvatsku.

Predstojnica Kuće Sv. Josipa za nezbrinutu djecu, časna sestra Katarina Pisković kazala je da u kući boravi 30-ero djece od 8 do 22 godine iz cijele Hrvatske, među kojima i dvoje djece koje nakon prestanka skrbi nije imalo kamo otići. Četvero je studenata i dvoje maturanata, a prosjek ocjena djece na kraju ove školske godine je 4,0.

Predstojnica Kuće zahvalila se vladi na pomoći od 50.000 kuna, zahvaljujući kojoj su u prizemlju objekta zamijenjeni dotrajali prozori.

Inače, Kuća Sv. Josipa osnovana je još 1919. godine, no od Drugog svjetskog rada do 90-ih godina prošlog stoljeća mogla je brinuti samo za djecu do 3 godine starosti. Od 1990. u njoj su ponovno djeca školske dobi, a u sklopu kuće danas djeluje i dječji vrtić sa 50-ero djece iz Hrvatskog Leskovca.



Pisane vijesti