Predsjednica Vlade posjetila Općinu Kraljevec na Sutli

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_opcinu_kraljevec_na_sutli.jpg

KRALJEVEC NA SUTLI, 19. srpnja 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas općinu Kraljevec na Sutli, koju je pogodilo veliko nevrijeme s tučom 11. srpnja, a s općinskim čelnicima razgovarala je o razmjerima štete.

U pratnji ministra poljoprivrede Petra Čobanković i suradnika premijerka je obišla dio područja koje je pogodilo nevrijeme te se zadržala u vinogradu Dejana Zagorca i mješaonici stočne hrane Drageca Biffa.

Vinograd Dejana Zagorca potpuno je uništen pa taj vinogradar i mnogi njegovi susjedi ove godine ne očekuju nikakav urod. Uništena su i okolna polja kukuruza, voćnjaci i druge kulture.

Mješaonica stočne hrane Drageca Biffa ostala je gotovo sasvim bez krova, a šteta je znatna i na kućama i gospodarskim zgradama.

Premijerka Kosor izjavila je nakon obilaska da će država pomoći stradalima novcem iz proračunske pričuve.

Prije toga, najavila je, tražit će da se temeljito, brzo i učinkovito utvrde štete. Po procjenama načelnika općine Kraljevca na Sutli Antuna Hrelje, ukupna šteta u poljoprivredi, građevinskim objektima i infrastrukturi je 19 milijuna kuna. Dodao je da se šteta još zbraja, da je povjerenstvo za procjenu štete još na terenu te da dio nasada nije osiguran, posebice vinogradi i voćnjaci.



Pisane vijesti