Predsjednica Vlade: pozdravljamo uhićenje Mladića, očekujemo i uhićenje Hadžića

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_pozdravljamo_uhicenje_mladica_ocekujemo_i_uhicenje_hadzica.jpg

ZAGREB, 26. svibnja 2011.(Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pozdravila je danas uhićenje Ratka Mladića te naglasila kako Hrvatska "kao žrtva agersorske politike Slobodana Miloševića" očekuje i uhićenje Gorana Hadžića.

"Mladićevo uhićenje jest zaista dobra vijest za sve nas, za cijeli svijet, posebno dobra vijest za ovaj dio Europe, ali prije svega za sve žrtve politike destrukcije i razaranja Slobodana Miloševića. To je dobra vijest i u kontekstu dolaženja do konačne pravde i sasvim sigurno dobra vijest za stabilnost i mir jugoistoka Europe", kazala je Kosor u Banskim dvorima.

U izjavi za novinare uoči sjednice Vlade Kosor je kazala kako je sasvim sigurno da će Mladićevo izručenje i suđenje u Haagu biti izuzetno važan doprinos izgradnji mira na temelju pravde.

"Mladić je jedan od najvećih zločinaca, najvećih krvnika čovječanstva i očekujem da će zaista uskoro stati pred lice pravde i odgovorati, a svakako da Republika Hrvatska, kao žrtva agresije očekuje uhićenje i izručenje Gorana Hadžića", kazala je Kosor.

Istaknula je da će Hrvatska na temeljima doprinosa izgradnji mira na jugoistoku Europe, zajedno sa saveznicima u NATO-u i partnerima u Europi, i dalje podupirati euroatlantski put Srbije i svih ostalih zemalja u regiji.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić potvrdio je danas u Beogradu da je uhićen najtraženiji haaški bjegunac Ratko Mladić.

Srbijanska policija uhitila je tijekom prijepodneva muškarca koji se predstavljao kao Milorad Komadić, za kojega se sumnjalo da je odbjegli haaški optuženik Ratko Mladić. Nakon što je provjeren njegov identitet, srbijanski predsjednik Tadić na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji potvrdio je da je zaista riječ o Mladiću.



Pisane vijesti