Predsjednica Vlade s Hermannom Schützenhöferom

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s prvim zamjenikom Zemaljskog poglavara Štajerske Hermannom Schützenhöferom.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim i partnerskim odnosima između Republike Hrvatske i Republike Austrije. Potvrdi dobrih bilateralnih odnosa pridonosi i današnji sastanak, kazala je premijerka Kosor i posebno istaknula zadovoljstvo suradnjom na razini hrvatskih županija i austrijskih saveznih pokrajina. Također izrazila je zadovoljstvo suradnjom sa saveznom pokrajinom Štajerskom s kojom Hrvatsku vežu brojne gospodarske, kulturne i druge veze.

Prvi zamjenik Zemaljskog poglavara Štajerske Hermann Schützenhöfer osvrnuo se na završetak pregovora Republike Hrvatske za ulazak u Europsku uniju i u tom kontekstu posebno istaknuo ulogu premijerke Kosor kojoj je čestitao na dogovoru sa slovenskim premijerom Pahorom.

Hrvatska predano radi na završetku svih poslova kako bi uskoro postala 28 članica Europske unije, naglasila je predsjednica Vlade i dodala da će se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju još više intenzivirati suradnja Hrvatske i Štajerske.

U današnjim razgovorima premijerka Kosor najavila je i predstojeći službeni posjet saveznog kancelara Republike Austrije Wernera Faymanna Republici Hrvatskoj.



Pisane vijesti