Predsjednica Vlade s izaslanstvom položila vijence na zagrebačkome groblju Mirogoj

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_s_izaslanstvom_polozila_vijence_na_zagrebackome_groblju_mirogoj.jpg

ZAGREB, 25. lipnja 2010. (Hina) - U povodu Dana državnosti, 25. lipnja, državni čelnici položili su jutros vijence i zapalili svijeće na zagrebačkome groblju Mirogoju prisjećajući se poginulih hrvatskih branitelja i žrtava Domovinskog rata te svih zaslužnih za stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić i predsjednica Vlade Jadranka Kosor s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, kod glavnoga križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Predsjednik Ivo Josipović s izaslanstvom, u kojemu je bio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Josip Lucić, vijenac je položio i na grobnicu narodnih heroja na Mirogoju.

U izaslanstvu Hrvatskoga sabora na Mirogoju, uz predsjednika sabora bili su potpredsjednik Vladimir Šeks i zastupnik Šemso Tanković.

Uz premijerku, u izaslanstvu vlade bili su potpredsjednici vlade i ministri regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, financija te zdravstva i socijalne skrbi Božidar Pankretić, Ivan Šuker i Darko Milinović, zatim ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar obrane Branko Vukelić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te predstavnici udruga hrvatskih branitelja.

Kod spomen-obilježja Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, kod glavnoga križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Oružanih snaga RH te Ravnateljstva policije.

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora, u kojem su bili potpredsjednik sabora Josip Friščić te zastupnici Božica Šolić i Krunoslav Markovinović, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava Domovinskog rata na Krematoriju.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s izaslanstvom to je učinio kod spomen-obilježja Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, glavnoga križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grobu Franje Tuđmana na Mirogoju te kod zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava Domovinskog rata na Krematoriju.



Pisane vijesti